רכיבים
- 200 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם חמאה / מרגרינה בטעם חמאה
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 100 גרם קמח ללא גלוטן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 50 גרם צימוקים (לא חובה)
אופן ההכנה:
מנות: 30 | קלוריות: 102 לריבוע בראוניז
1. ממיסים שוקולד מריר וחמאה בסיר כפול מעל אדים או בקערה במיקרוגל, ומקררים מעט.
2. בקערה נפרדת מערבבים קמח ללא גלוטן עם אבקת אפייה וצימוקים.
3. בקערת מערבל מקציפים ביחד ביצים וסוכר כ-6 דקות.
4. לביצים המוקצפות מוסיפים את השוקולד המומס ואת תערובת הקמח.
5. בעזרת כף עץ מעבירים לתבנית אפייה מרובעת ואופים כ-20 דקות עד להשחמה.
הכתבה נערכה בשיתוף מערך התזונה והדיאטה, מאוחדת. המתכונים בכתבה נלקחו מהספר "תזונה מהנה - מתכוני בריאות לילדים", מאת ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית במאוחדת, וחנה שאולוב, מחברת ספרי בישול ואפייה.