ככה זה מתחיל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 פורל שלם ללא אדרה ועצמות, פתוח לרוחבו במשקל 1.5-2 ק"ג
- 2 גזרים, חתוכים לרצועות
- 1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
- 3 בצלים ירוקים, קצוצים
- מעט כוסברה קצוצה
- 1 ראש שום מפורק לשיניים - בקליפתן
- מלח גס
- 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 180-200 מעלות.
2. מניחים את הירקות בקערה, ממליחים מעט ומערבבים.
3. ממלאים את בטן הדג בירקות, מלבד שיני השום, וסוגרים.
4. מניחים את הדג בתבנית ומסמנים בעור הדג 3-4 פסים לרוחב.
5. מתבלים את הדג במלח גס ומזלפים מעל את שמן הזית. מפזרים סביב את שיני השום בקליפתן.
6. אופים במשך 20 דקות ומוציאים. זהירות, אפיית יתר תהרוס את הדג.