רכיבים
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 1 כף סירופ מייפל + 50 מ"ל סירופ מייפל
- 110 מ"ל מים פושרים
- 160 מ"ל חלב שיבולת שועל בטמפרטורת החדר
- 80 מ"ל שמן קוקוס מרוכך
- 1/2 כפית מלח (רצוי מלח הימלאיה)
- 2 כפיות קינמון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1 כף גרידת קליפת תפוז
- 1 כף גרידת קליפת לימון
- 500 גרם קמח כוסמין מנופה
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כוס צימוקים
- 1/4 כוס חמוציות מיובשות
לציפוי והברשה:
- 5 כפות קמח לבן מנופה
- חלב שיבולת שועל
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר או בקערה רגילה וגדולה, מניחים את השמרים, כפית סירופ מייפל ואת המים הפושרים וממתינים 5 דקות עד שעולה קצף.
2. מוסיפים את חלב שיבולת השועל, שמן הקוקוס, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט, 50 מ"ל סירופ מייפל, גרידת תפוז, גרידת לימון, אבקת האפייה וכוס (140 גרם) קמח. מערבבים יחד עם כף עץ.
3. מוסיפים את הקמח הנותר ומעבדים לבצק אחיד עם וו לישה או ביד. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קצת קמח.
4. לאחר שהבצק מתאחד, מוסיפים את הצימוקים והחמוצים ולשים במיקסר או ביד עד שהם נטמעים בבצק.
5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים מגבת ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה. לאחר ההתפחה, לשים את הבצק במשך דקה.
6. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים, מגלגלים כל אחד לכדור ומסדרים את הכדורים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים במשך 30 דקות נוספות.
7. בקערה בינונית, מניחים 5 כפות קמח לבן ומוסיפים מעט מים עד שנוצרת משחה סמיכה. מעבירים אותה לשק זילוף ומזלפים שתי וערב (קרוס) על כל כדור.
8. מברישים את כדורי הבצק במעט חלב שיבולת שועל ואופים בתנור שחומם היטב מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים לרשת לצינון מלא ונהנים.