לבצק:
- 3 כוסות קמח מנופה
- 1 כפית שמרים
- 1 כפית סוכר
- 3/4 כוס מים חמימים
- 1 כף שמן
- 1 כף מלח
למילוי:
- 150 גרם גבינה צהובה (מומלץ: גבינת צ'דר) מגוררת
- 170 גרם גבינת פטה
- 1 ביצה, טרופה
- קורט מלח
להברשה וציפוי:
- 1 ביצה, טרופה
- שומשום לבן ושחור
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר או בקערה רגילה וגדולה, מניחים את הקמח, השמרים והסוכר, מוסיפים את המים ומעבדים הכל יחד במשך 2 דקות. מוסיפים את השמן והמלח ולשים הכל יחד במשך 8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
2. מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים במשך 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מקמחים משטח עבודה נקי ומחלקים עליו את הבצק ל-8-10 חתיכות בגודל שווה. מגלגלים כל חתיכה לכדור ואז מרדדים כל כדור לעלה דק ועגול.
4. מערבבים היטב את כל רכיבי המילוי ומניחים ממנו על חצי אחד של כל עיגול בצק (בשלב זה תוכלו להוסיף כל תוספת שנראית לכם).
5. אוחזים בצד הבצק שנותר ריק, מכסים איתו את המילוי ומהדקים את הקצוות.
6. מסדרים את כיסוני הבצק המוכנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום לבן ושחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 12 דקות או עד שהמאפים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה. מגישים מיד, חם.