כיכר השבת

ליד המרק

מתכון למקלות גבינה פריכים מבחוץ ורכים מבפנים

2 סוגי גבינה ובצק עלים מופשר - זה כל מה שאתם צריכים בשביל המקלות הנהדרים האלה. מתכון למקלות גבינה פריכים מבחוץ ורכים מבפנים קלים ומהירי הכנה שיעבדו לכם יופי ליד כל מרק (מתכונים, אוכל)

| 7 | כיכר השבת |
מקלות גבינה
מקלות גבינה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • חבילת בצק עלים מופשר וקר (הפשירו במקרר)
  • 200 גרם גבינה מלוחה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 1 ביצה, טרופה
  • לקישוט: שומשום / זעתר / כצח

אופן ההכנה:

1. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את בצק העלים לריבוע בעובי של 0.5 ס"מ.

2. על חצי אחד של הבצק מפזרים את הגבינה המלוחה ועל החצי השני את הגבינה הצהובה.

3. מקפלים את הבצק לחצי - מלמעלה ללמטה - ומהדקים היטב את השוליים.

4. חותכים את הבצק הממולא לרצועות של 1 ס"מ באורך של אצבע, תופסים היטב בשני הצדדים ומסובבים לכיוונים מנוגדים כך שתיווצר ספירלה

5. מסדרים את מקלות הגבינה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים אותם בביצה. מפזרים מעל שומשום, כצח או זעתר ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהמקלות מזהיבים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
לא הבנתי את צורת הקיפול
5
לא מבינה למה למרוח חצי מלוחה וחצי צהובה אם ממילא מקפלים אחד על השני ,????
4
האם זה יעבוד גם בטיגון?

הצגת כל התגובות

3
לשרונה מקל זה זכר.
2
איזה מקלות מלוחות נהדרות. יוצא טעים! לטבול את המקל בדבש אחרי שמוכן כבר.
1
אפשר מתכון של.חמין אשכנזי?אכלנו בירושלים והיה נפלא
לחתוך 4 בצלים בינוניים לרצועות דקות לטגן עד לשקיפות להוסיף 3 שיני שום פרוסות לטיגון וכף סילאן או 2 כפות סוכר ולטגן עד לקירמול כהה להוסיף בשר כגוש שלם ולא חתוך ולטגן 3 דקות כל צד להוסיף גריסי פנינה שטופים ושועית אדומה ולבנה מושרים לילה שלם במים לחתוך 6 תפו"א בינוני לחתיכות בינוניות כל אחד בערך ע
לחמים ומאפים