כיכר השבת

לא שגרתי: אבוקדו צלוי במילוי עגבניות ופטה

לא תמיד "מסובך" זה מילה נרדפת ל"לא שגרתי", והמנה הבאה היא ההוכחה הטובה ביותר לכך: מתכון לאבוקדו צלוי בגריל במילוי עגבניות ופטה. מתאבן יפה וקל הכנה (מתכונים, אוכל)

כיכר השבת | י"ב בשבט | 01.02.15
לא שגרתי, לא מסובך. אבוקדו צלוי במילוי עגבניות ופטה
לא שגרתי, לא מסובך. אבוקדו צלוי במילוי עגבניות ופטה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 אבוקדו גדולים ובשלים
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • שמן זית
  • מלח
  • למילוי:
  • 1 עגבנייה גדולה
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום
  • 1/4 בצל
  • 1/2 כוס גבינת פטה מגוררת

אופן הכנת אבוקדו במילוי עגבניות ופטה:

רגע לפני: לא תמיד "מסובך" זה מילה נרדפת ל"לא שגרתי", והמנה הבאה היא ההוכחה הטובה ביותר לכך: מתכון לאבוקדו צלוי בגריל במילוי עגבניות ופטה. מתאבן יפה וקל הכנה.

מתכון ל-4 חצאי אבוקדו. ניתן להגדיל כמויות בהתאם לצורך.

• מכינים קודם את המילוי - סלסת עגבניות: חותכים לקוביות את העגבנייה, קוצצים את הבצל וכותשים את השום.

• מערבבים בכלי יחד עם הפטרוזיליה ומניחים בצד לאיחוד טעמים למשך 30 דקות.

• חוצים את האבוקדו לשני חצאים שווים ומסירים את הגרעין.

• מחממים גריל או מחבת פסים.

• מברישים את בשר האבוקדו במיץ לימון ושמן זית ומניחים הפוך על הגריל או המחבת , במשך 2-3 דקות. ומוציאים לנייר סופג.

• סמוך להגשה, ממלאים את חצאי האבוקדו בסלסת העגבניות, מתבלים מעל במלח ופלפל לפי הטעם ומפזרים גבינת פטה ופטרוזיליה קצוצה לקישוט. מגישים בצלוחיות אישיות עם כף.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מתחת למחיר השוק

לגור 10 דקות מירושלים במחיר שפוי? רק ככה >>

כיכר בשיתוף נוף הגבעה | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

עתיד טוב יותר

היום הרישום! הבטיחו לעצמכם קריירה מצליחה בהייטק

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

ההרשמה פתוחה

בקרוב, בוולדורף: כנס כלכלי המתמקד באתגרי המגזר עם כל המומחים

כיכר בשיתוף בנק ירושלים | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

התמודדות קשה

חדר אשפוז בתוך בית: נולדו עם שיתוק מוחין ובעיות נשימה

כיכר בשיתוף וועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22