כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לקראמבל תפוחים מתוק ומפנק - פרווה או חלבי

קראמבל הוא קינוח בריטי פופולרי שעשוי פירורי בצק חמאה, אך כאן הוא מגיע גם בגרסת פרווה מעולה לא פחות שהופכת אותו לקינוח מושלם לשבת שהכי טעים להגיש חם לצד כדור גלידת וניל קרה (מתכונים לשבת, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
קראמבל תפוחים מתוק ומפנק - פרווה או חלבי
קראמבל תפוחים מתוק ומפנק - פרווה או חלבי (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 8 תפוחי גרני סמית, קלופים וחתוכים לקוביות שוות
  • 1/2 כוס צימוקים או חמוציות
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 1/2 לימון, סחוט היטב

לקראמבל:

  • 100 גרם חמאה או 1/2 כוס שמן
  • 100 גרם סוכר חום
  • קמצוץ תבלין זנגביל טחון (לא חובה)
  • 1 כוס קמח, לאחר ניפוי

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את קוביות התפוחים עם הסוכר החום, הקינמון והלימון.

2. מחממים היטב מחבת ומבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית את תערובת התפוחים תוך כדי ערבוב עדין מדי פעם. מוסיפים את הצימוקים, מערבבים ומסירים מהאש.

3. יוצקים את התערובת לתבניות אישיות או לתבנית אחת גדולה, מרובעת או עגולה.

4. בקערה, מערבבים יחד את כל מרכיבי הקראמבל, עד לקבלת תערובת פירורי בצק.

5. מפזרים את הבצק הפירורי על התפוחים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות, עד להזהבה יפה של הקראמבל.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
הבצק לקרמבל לא יצא לי בכלל פירורים, אלא ממרח
1
הקרמבל לא פריך גם אחרי אפיית גריל ממושכת. נראה שהכמויות לא נכונות בעליל.
מבשלים, שבתות וחגים , עיקריות וקינוחים- אתר כיכר השבת