לבצק הפריך:
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 50 גרם אבקת סוכר
- 140 גרם (1 כוס) קמח לבן, מנופה
- קורט מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 כף חלב קר
לתערובת הפקאן:
- 100 גרם חמאה
- 150 גרם סוכר חום כהה
- 50 גרם דבש
- 1/4 כפית מלח
- 120 מ״ל שמנת מתוקה
- 300 גרם אגוזי פקאן קלוייים, קצוצים גס
אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית בקוטר של 20 ס"מ בנייר אפיה. בקערת מעבד מזון / מיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק ומעבדים לבצק אחיד, בכמה פולסים קצרים.
2. מרדדים את הבצק לגודל התבנית. מקפיאים לחצי שעה ומחממים תנור ל-170 מעלות.
3. אופים את הבצק הקפוא במשך כ-12 דקות, עד שהוא מקבל גוון זהוב בהיר. משאירים את התנור דולק. מצננים מעט ומכינים את מלית הפקאן: קולים את הפקאן בתנור במשך 10 דקות.
4. בסיר קטן מניחים את החמאה, הסוכר, הדבש, המלח והשמנת המתוקה ומביאים לרתיחה ל-5 דקות, עד שנוצר רוטב חלק וקרמלי.
5. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים. מוזגים מעל הבצק האפוי ואופים עוד 15 דקות. מצננים לחלוטין במשך שעה לפחות ופורסים לריבועים.
הערות:
1. קליית הפקאן איננה חובה, אך היא מוסיפה המון טעם.
2. ניתן להחליף את הסוכר החום בסוכר לבן.
הצגת כל התגובות