כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לקינוחי כוסות אישיים ומפנקים של קרם לימון עם קצפת

סיפור שחוזר על עצמו מדי שבוע: אנו אוכלים לא מעט בסעודת שבת ומסיימים אותה עם כמיהה חזקה למתוק, אבל קליל - וזה, גבירותיי, אתגר לא פשוט. לכן, כה שמחנו שמצאנו את הקינוח המרענן הזה שניתן לשמור מכוסה במקרר עד שבועיים ואפילו יותר, אם שומרים במקפיא (מתכונים, אוכל)

| 6 | כיכר השבת |
קינוחי כוסות של קרם לימון עם קצפת
קינוחי כוסות של קרם לימון עם קצפת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לקרם הלימון:

  • 2 ביצים גדולות
  • 4 חלמונים גדולים
  • 4 עד 6 לימונים, שטופים ומיובשים
  • ½1 כוסות סוכר מגורען
  • 6 כפות מרגרינה בטעם חמאה, חתוכה לחתיכות קטנות

לקצפת:

  • 1 מיכל קצפת צמחית
  • 2 כפות סוכר מגורען

אופן ההכנה:

1. מכינים את קרם הלימון: בקערה בינונית, מקציפים בעדינות את כל הביצים והחלמונים יחד ואז מניחים בצד. מגרדים דק את קליפתם של 4 הלימונים לסיר בינוני. סוחטים מספיק לימונים בכדי להכין כוס מיץ אחת. מוסיפים את המיץ לסיר ומקציפים פנימה את הסוכר.

2. מניחים את הסיר על אש בינונית-נמוכה ומקציפים פנימה את הביצים הטרופות. מבשלים את התערובת, תוך כדי הקצפה או בחישה בכף עץ ללא הפסקה, כדי למנוע רתיחה, עד שהיא מסמיכה, במשך 5 עד 8 דקות.

3. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את המרגרינה, כמה חתיכות בכל פעם - ומקציפים עד שהיא נמסה. מסננים את קרם הלימון דרך מסננת, למיכל פלסטיק או זכוכית. מכסים בניילון נצמד הדוק היטב על פני קרם הלימון ומעבירים למקרר עד שמתייצב, במשך כ-4 שעות.

4. מכינים את הקצפת: מכניסים את הקצפת והסוכר לקערת ערבוב גדולה ומקציפים עד שהתערובת מתחילה להסמיך. ממשיכים להקציף עד שהקרם מתייצב ממש.

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
מה זה סוכר מגורען?
3
יש תחליף לביצים??
2
יש רק בצבעוני באיזה יחס מחליפים בסוכר רגיל?
אפשר להשתמש גם בסוכר רגיל

הצגת כל התגובות

1
במה אפשר להמיר את המרגרינה?
אפשר להמיר בחמאה
מבשלים, שבתות וחגים , עיקריות וקינוחים- אתר כיכר השבת