רכיבים
- לבצק:
- 150 גרם קמח מנופה
- 50 גרם סוכר
- 100 גרם חמאת טרה חתוכה לקוביות
- 40 מ"ל חלב טרה 3%
- למלית העוגה:
- 2 יחידות מולר ביאנקו נטורל 150 גרם
- 2 יחידות גבינת טוב טעם לאפיה 3%
- 150 מ"ל חלב טרה 3%
- 40 גרם חמאה טרה
- 5 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 1 כפית תמצית וניל
- 180 גרם סוכר
- 50 גרם קורנפלור
- 70 גרם קמח
- גרידת לימון מחצי לימון
- לקישוט: 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים/ קלויים ומוזהבים
אופן ההכנה:
הכנת התחתית:
1. מערבבים את כל מרכיבי התחתית במעבד מזון עד לקבלת מסה אחידה.
2. משטחים את המסה בתבנית קוטר 24 ס"מ, על שטח פנים מלא ומחוררים מעט עם מזלג.
3. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות צלזיוס.
הכנת המלית:
4. מערבבים במיקסר את כל המרכיבים מלבד החלבונים ומחצית מכמות הסוכר עד לקבלת מלית אחידה והומוגנית ומעבירים לקערת ערבוב.
5. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים את שאר הסוכר בהדרגה.
6. מקפלים את החלבונים המוקצפים למסה הראשונה.
7. משמנים את תבנית האפיה היטב, בוזקים מעט קמח ויוצקים את המסה לתבנית מעל התחתית האפויה.
8. אופים בתנור כשעה וחצי, בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות צלזיוס, עם תבנית מים בתחתית.
9. ממתינים שהעוגה תצטנן לחלוטין בתנור, מוציאים ומקשטים בשקדים.