רכיבים
- 3 ביצים גדולות
- 100 גרם חלב
- 100 גרם שמן צמחי
- 55 גרם רוטב עגבניות מוכן לפיצות ופסטות
- 40 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 300 גרם קמח מנופה (שוקלים לאחר הניפוי)
- 15 גרם אבקת אפייה
- קורט מלח
- 200 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות
- 30 גרם זיתים שחורים מגולענים
- 10 עלי בזיליקום גדולים, קרועים גס
- 3-4 עגבניות שרי, פרוסות
- אורגנו
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, טורפים קלות את הביצים עם החלב. מוסיפים את השמן ורוטב העגבניות, טורפים לאיחוד ואז מוסיפים את הקמח וממשיכים לטרוף עד לקבלת בלילה סמיכה ובצקית.
2. מוסיפים את המלח ואבקת האפייה ומערבבים היטב בעזרת מרית.
3. מוסיפים את הפרמזן, הזיתים (בשלמותם), קוביות הפטה, עלי הבזיליקום הקרועים ואורגנו לפי הטעם. מערבבים עם מרית לאיחוד.
4. מעבירים את הבלילה לתבנית מלבנית עם שוליים גבוהים, מרופדת בנייר אפייה - גם בתחתית וגם בשוליים. מחליקים את החלק העליון, מסדרים מעל את פרוסות העגבניות וזיתים נוספים, מפזרים אורגנו ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45-50 דקות.