רכיבים
- בצק פריך מוכן קנוי או <a href="https://www.kikar.co.il/344180.html">לחצו כאן למתכון</a>
למילוי:
- 1/2 כוס זיתים שחורים או ירוקים, קצוצים
- 5-6 עגבניות מיובשות, קצוצות
- חופן עלי תימין טריים (ללא הענפים)
- 100 גרם גבינת פטה, מפוררת
- 2 ביצים, טרופות
- 200 גרם קרם פרש
- מלח ופלפל שחור
לסלט:
- 2 עגבניות, חתוכות לקוביות גדולות
- 2 ענפי בצל ירוק, קצוץ
- חופן עלי בזיליקום טריים (ללא הענפים), חתוכים דק
- 1 כף שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
1. מרדדים את הבצק ומרפדים איתו תבנית קיש עגולה בקוטר של כ-23 ס"מ. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג, מניחים מעליו נייר אפייה ועליו משקולת אפייה או קטניות יבשות, כמו שעועית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-15 דקות.
2. בקערה גדולה, מערבבים את הזיתים, העגבניות המיובשות, גבינת הפטה, הקרם פרש, והתימין. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
3. מסירים מתחתית הקיש האפוייה את משקולות האפייה או הקטניות ויוצקים פנימה את המילוי בצורה אחידה. ממקמים את הקיש במדף האמצעי של התנור ואופים במשך 20-30 דקות עד שהמילוי יציב ומקבל גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים ונותנים לקיש להצטנן במשך 5 דקות לפני שפורסים ומגישים.
4. בינתיים, מערבבים את העגבניות עם הבצל הירוק, יוצקים מעל שמן זית, חומץ בלסמי וקורט מלח, מערבבים, מוסיפים את עלי הבזיליקום ומגישים לצד הקיש.