לבצק:
- 2 כוסות קמח (מודדים לאחר הניפוי)
- 1/4 2 כפיות מלח, רצוי מלח גס
- 170 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 כף חומץ תפוחים
- עד 1/2 כוס מי קרח (מים קרים מאוד שהיו יחד עם קוביות קרח, אך לא קרח)
למילוי:
- 700 גרם עגבניות איכותיות, פרוסות לעיגולים בעובי 1 ס"מ
- 2 שיני שום, פרוסות דק
- 1/2 1 כוסות (120 גרם) גבינת צ'דר, גאודה או גבינה צהובה מגוררת
- 1 ביצה גדולה, טרופה
- מלח ופלפל שחור
- לקישוט: גרידת לימון ועירית קצוצה (מומלץ, אך לא חובה)
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר, מערבבים את הקמח עם 1/4 1 כפיות מלח. מוסיפים את קוביות החמאה (חשוב שהיא תהיה קרה) ומעבדים עד לקבלת בצק פירורים בגודל של אפונה.
2. מעבירים את פירורי הבצק לקערה גדולה, מוסיפים את חומץ התפוחים ו-1/4 כוס מי קרח. מערבבים עם מזלג עד שהבצק מתחיל להתאחד. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד קצת מי קרח.
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ובעזרת מעט לחיצות, מאחדים אותו לכדור. לא מעבדים יותר מדי כדי לא לפגוע במרקמו של הבצק, אלא עוטפים מיד בניילון נצמד, מועכים קלות למעין דיסקית ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות עד יומיים.
4. בקערה גדולה, מניחים את פרוסות העגבניות והשום, מתבלים ב-1 כפית מלח וממתינים 5 דקות. מסננים את העגבניות והשום מהנוזלים שניגרו ומעבירים אותם למגבת נייר.
5. על נייר אפייה מקומח קלות, מניחים את הבצק ומרדדים אותו לעיגול בקוטר של כ-35 ס"מ ועובי של כ-3 מ"מ.
6. מפזרים את הגבינה במרכז העיגול, אך משאירים שוליים נקיים ברוחב 4 ס"מ. על הגבינה, מסדרים את פרוסות העגבניות והשום ומקפלים פנימה את שולי הבצק באופן חופשי.
7. מברישים את שולי הבצק המקופלים בביצה הטרופה, מפזרים מלח ופלפל שחור על העגבניות ומעבירים את התבנית למקפיא ל-10 דקות.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 55-65 דקות ובאמצע האפייה, מסובבים את התבנית.
לאחר האפייה, נותנים לגאלט להצטנן במשך 5 דקות ואז מפזרים עליו מעט גרידת לימון ועירית קצוצה. מגישים מיד.