רכיבים
- 4 כפות שמן זית
- 2 חצילים גדולים, פרוסים לאורך לכ-8 פרוסות כל אחד
- מלח גס ופלפל שחור
- 1/2 1 כוסות רוטב מרינרה קנוי או ביתי (רוטב עגבניות בתיבול בזיליקום ופטרוזיליה)
- 2 ביצים גדולות
- 400 גרם גבינת ריקוטה
- 2 כפיות אורגנו מיובש
- 2 כוסות (200 גרם) מוצרלה מגוררת
- 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. יוצקים מחצית מכמות השמן באופן שווה בין 2 תבניות אפייה, מסדרים מעל את פרוסות החצילים, 8 בכל תבנית, ויוצקים מעל את המחצית השנייה של השמן. מתבלים ב-1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור.
2. אופים את החצילים במשך 12-15 דקות, עד שהם מתרככים ומתחילים להשחים. מסובבים את התבנית באמצע האפייה. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.
3. מפחיתים את חום התנור ל-200, ויוצקים לתבנית אפייה מלבנית גדולה עם שוליים גבוהים 1/2 כוס רוטב עגבניות. בקערה גדולה, טורפים את הביצים, הריקוטה, האורגנו, 1 כוס מוצרלה מגוררת, 1/4 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור.
4. מניחים 3 כפות מתערובת הגבינות בקצה של כל פרוסת חצילים, מגלגלים ומניחים את הרול המוכן בתבנית עם רוטב העגבניות. יוצקים מעל גלילי החצילים את רוטב העגבניות הנותר, כוס מוצרלה מגוררת ואת הפרמזן.
5. אופים במשך 20-25 דקות, עד שהגבינה נמסה והרוטב מבעבע. מצננים במשך 5 דקות לפני ההגשה.