גראטן תפוחי אדמה מושלם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 8 תפוחי אדמה גדולים
- 1 ליטר חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 כף שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 4 שיני שום, כתושות
- 250 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 1 כפית תימין מיובש
- 70 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 4 ענפי בצל ירוק, פרוסים דק
אופן הכנת גראטן תפוחי אדמה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות ככל האפשר.
3. בתבנית פיירקס או חרס משומנת קלות, מסדרים בצפיפות את פרוסות תפוחי האדמה, אחת ליד השנייה, עד שהתבנית מלאה.
4. בקערה, מערבבים יחד את החלב, השמנת, קוביות החמאה, השום הכתוש, הבצל הירוק הקצוץ, הגבינה הצהובה, התימין, המלח והפלפל השחור - ויוצקים הכל על תפוחי האדמה.
5. אופים במשך שעה ורבע בתנור שחומם מראש, עד שהרוטב מסמיך היטב. מגישים חם.