כיכר השבת

קיש צרפתי חורפי עם ירקות וגבינות

מלבד קרואסונים משובחים, מציע המטבח הצרפתי קישים איכותיים לא פחות שכיף להתפנק איתם בחורף: מתכון לקיש פטריות כרישה וגבינות נפלא וטעים (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
קיש עם פטריות וכרישה בסגנון צרפתי
קיש עם פטריות וכרישה בסגנון צרפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 60 גרם חמאה רכה
  • 2 כפיות שמרים טריים
  • 1/3 כוס מים קרים (80 מ"ל)
  • קורט מלח
  • למלית:
  • 1 כרישה גדולה - החלק הלבן בלבד
  • 5 פטריות שמפיניון טריות
  • 85 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 4 ביצים
  • 1 כוס גבינת שמנת (240 מ"ל)
  • 1 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת קיש פטריות וכרישה:

רגע לפני: מלבד קרואסונים משובחים, מציע המטבח הצרפתי קישים איכותיים לא פחות שכיף להתפנק איתם בחורף: מתכון לקיש פטריות כרישה וגבינות נפלא וטעים.

ציוד נדרש: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ.

הכנת הקלתית:
• חותכים את החמאה לקוביות ומעבדים יחד עם הקמח, השמרים והמלח במעבד מזון, מוסיפים את המים כשהחמאה נטמעה ברובה בקמח, עד לקבלת פירורים גסים.

• מאחדים ביד את הפירורים לכדור בצק דביק. מעבירים למשטח מקומח ולשים את הבצק בקצות האצבעות במשך כ-5 דקות, עד לקבלת עיסה חלקה וגמישה.

• מניחים את הבצק בקערה, ומעבירים למקרר למשך 45 דקות.

הכנת המילוי:
• חותכים את הכרישה (החלק הלבן בלבד) לרבעים. מרתיחים סיר מלא מים וחולטים בו את הכרישה במשך 4 דקות. מוציאים מהמים, שוטפים את הכרישה וחותכים לרצועות דקות.

• פורסים את הפטריות לפרוסות דקות.

• טורפים יחד את הביצים והשמנת, מוסיפים אגוז מוסקט וקורטוב מלח ופלפל.

רגע האיחוד:
• מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומשמנים את תבנית הפאי.

• מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח, עד לקבלת עלה בעובי חצי סנטימטר.

• מעבירים את עלה בצק לתבנית הפאי, ובאמצעות קצות האצבעות מרפדים היטב את התבנית בבצק. מסירים את הבצק המיותר שגולש משולי התבנית.

• שכבה ראשונה: ממלאים את הבצק בכמות נדיבה מגבינת הפרמזן המגורדת, ושומרים רבע כוס בצד. הגבינה תשמור על התחתית יבשה ותמנע מהבצק להירטב משאר חומרי המילוי.

• מניחים את פרוסות הפטריות על הגבינה יחד עם רצועות הכרישה.

• מוסיפים את שאר גבינת הפרמזן ותערובת הביצים והשמנת, ומיישרים את המילוי.

• אופים במשך 20-30 דקות, עד שפני הקיש מקבלים גוון זהוב עמוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות