רכיבים
- 2 חצילים
- 200 גרם גבינה בולגרית מגורדת
- 1 כוס תרד קפוא
- 2 עגבניות
- 1 כוס גבינה צהובה מגורדת
- מלח ופלפל שחור
- שמן לטיגון חצי עמוק
אופן הכנת גלילי חצילים:
רגע לפני: מתאבן נפלא לפתוח איתו ארוחה חלבית בסטייל: מתכון להכנת גלילי חצילים במילוי תרד וגבינה ורוטב עגבניות. מנה עם מראה מרשים שקוצרת מחמאות בלי מאמץ.
• פורסים את החצילים לאורך, לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים את הפרוסות על תבנית ומפזרים עליהן מלח גס. משהים אותן למשך 10 דקות ולאחר מכן סוחטים היטב את פרוסות החצילים מכל הנוזלים שהגירו.
• מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים בו את פרוסות החצילים, עד שהן מזהיבות קלות.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מפשירים את התרד ומערבבים בקערה יחד עם הגבינה הבולגרית ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
• מגרדים בפומפייה לכלי נפרד את העגבניות.
• מניחים על הצד הפחות מושחם של פרוסת החציל ממילוי הגבינה בנדיבות ומגלגלים לגליל.
• מסדרים את הגלילים בתבנית פיירקס חסינת אש, כש"תפר הסגירה" למטה, כדי למנוע את התפרקות הגליל. מעל הגלילים יוצקים את רוטב העגבניות.
• מכניסים לאפייה למשך 20 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים על הגלילים את הגבינה הצהובה ומחזירים לאפייה למשך 10 דקות נוספות, עד שהגלילים מזהיבים והגבינה נמסה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!