כיכר השבת

מרקם פריך ומראה מרשים: מתכון לקיש בצל וגבינות

הוא טעים, מרשים, ובעיקר דורש מעט מאוד מאמץ: מתכון לקיש בצל עשוי בצק פריך במרקם חמאתי ומילוי נהדר של בצל וגבינות שיעשה לכם טוב על הלב (מתכונים, אוכל)

| 3 |
קיש בצל וגבינות פריך וחמאתי
קיש בצל וגבינות פריך וחמאתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס קמח
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים
  • קורט מלח
  • למלית:
  • 3 בצלים גדולים
  • 2 בצלים סגולים בינוניים
  • 4-5 גבעולי בצל ירוק
  • 2 ביצים
  • מיכל שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

אופן הכנת קיש בצל וגבינות:

רגע לפני: הוא טעים, מרשים, ובעיקר דורש מעט מאוד מאמץ: מתכון לקיש בצל עשוי בצק פריך במרקם חמאתי ומילוי נהדר של בצל וגבינות שיעשה לכם טוב על הלב.

• מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק: הקמח, החמאה, הביצה, המים וקורט מלח. לשים עד לקבלת בצק אחיד.

אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף קמח בהדרגה. לאחר שהבצק מוכן, מניחים אותו במקרר למשך 30 דקות.

• מחממים תנור על חום בינוני של 180 מעלות.

• במקביל, חותכים את הבצלים (הלבנים והסגולים) לטבעות, ואת הבצל הירוק פורסים לעיגולים.

• מחממים שמן במחבת רחבה, ומטגנים בה את טבעות הבצל הלבן והסגול, עד להשחמה.

• לאחר שהבצל מוכן, ממתינים שיצטנן מעט ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הביצים, השמנת, עיגולי הבצל הירוק ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

• מוציאים את הבצק מהמקרר, ומשטחים אותו באופן אחיד על גבי תבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ.

• יוצקים על בצק הפאי את בלילת הבצל, ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש, במשך 35 עד להתייצבות הקיש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
היי, אפשר להחליף את השמנת מתוקה בשמנת לבישול? יהיה צורך להוסיף סוכר או שומן כמו גבינה צהובה במקום?
1
שלום רב, יש טעות במצרכי הבצק. מהו קוטר התבנית.?. תודה על התשובה.
קישים ופשטידות