כיכר השבת

שכבות חצילים קלויים וגבינה בולגרית

מנה קלה להכנה שתעשה לכם טוב: חצילים, קוטג' וקוביות גבינה בולגרית. זה כל מה שאתם צריכים בשביל פשטידה נהדרת בניחוח קלוי וטעם ים תיכוני מיוחד (מתכונים, אוכל)

| 7 |
פשטידת חצילים קלויים וגבינה בולגרית
פשטידת חצילים קלויים וגבינה בולגרית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 חצילים בינוניים קלים
  • 100 גרם קוביות גבינה בולגרית
  • 1 כוס קמח
  • 1 ביצה
  • 1 גביע לבן קטן
  • 1/2 קןפסאת קוטג'
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן הכנת פשטידת חצילים קלויים וגבינה בולגרית:

רגע לפני: חצילים, קוטג' וקוביות גבינה בולגרית. זה כל מה שאתם צריכים בשביל פשטידה נהדרת בניחוח קלוי וטעם ים תיכוני מיוחד.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• פורסים את החצילים לפרוסות עגולות בעובי 1 ס"מ.

• מסדרים את פרוסות החצילים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, מזלפים מעל מעט שמן זית ומכניסים לתנור לקלייה במשך כחצי שעה.

• מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את הביצה, גביע הלבן, קופסת הקוטג', המלח והפלפל ומערבבים היטב.

• מוסיפים לקערה את פרוסות החצילים הקלויות ובוללים היטב.

• מסדרים יפה את פרוסות החצילים בתבנית אפיה, קומה על גבי קומה, ובין כל קומה מניחים כמה כפות מהתערובת שבקערה. מפזרים מעל שכבות החצילים את קוביות הגבינה הבולגרית.

• מגביהים מעט את חום התנור ומכניסים את התבנית לאפיה במשך 20-30 דקות עד שפני הפשטידה מקבלים גוון שחום יפה.

אופן ההגשה: ממתינים עד שהפשטידה תצטנן ותתייצב, פורסים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
בתמונה המצורפת אין גבינה צהובה מלמעלה?
יעל פ.
4
יוצא מעולה מהמם וטעים ישר כוח
חני
3
יצא לי מושלםםםם וטעיםםם (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רחלי

הצגת כל התגובות

2
שלום רב. המתכון לא ברור.האים מערבבים את פרוסות החצילים בתוך בלילה הקמח ביצים וגבינה ? אם כן אז מה פירוש לשים בתבנית פרוסות חצילים ?? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
סימה
קודם קולים את הפרוסות חצילים בתנור ואז מוסיפים אותם לבלילה ובסוף מסדרים אותם שוב בתבנית, וככה אופים את הפשטידה
חני אפל
1
אפשר להוסיף קוואקר במקום קמח ?????
אני
אולי גם יעניין אותך
קישים ופשטידות