כיכר השבת

פשטידת ברוקולי נפלאה בקלי קלות

מערבבים בקערה וישר לתנור: לא תאמינו כמה קל להכין פשטידת ברוקולי טעימה לאירוח משפחה או חברים, וגם אם סתם בא לכם לשדרג את התפריט הרגיל • תתכוננו, המחמאות בדרך (מתכונים, אוכל)

| 11 | כיכר השבת |
פשטידת ברוקולי קלילה
פשטידת ברוקולי קלילה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה65 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 800 גר' ברוקלי קפוא
  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 בצל לבן גדול
  • 3 כפות מיונז / 30 גר' חמאה
  • 2 כפות שטוחות אבקת מרק
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • תוספת לגרסה החלבית: 1 קופסאת קוטג' 9%
  • 2 כפיות שומשום / 1/2 כוס פירורי גבינה צהובה לפיזור

אופן ההכנה:

• מפשירים את הברוקולי.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• ממלאים שלושת רבעי סיר גדול במים ומרתיחים אותם.

• מוסיפים למים הרותחים את פרחי הברוקולי המופשרים, לחליטה של 4 דקות בלבד.

• מוציאים את הברוקולי מהמים, מעבירים למסננת, ומסננים היטב מהמים.

• מניחים את הברוקולי בקערת ערבוב גדולה.

• שוברים את הביצים לתוך הקערה.

לגרסה החלבית: ממיסים את החמאה ומוסיפים לקערה. לפרווה: מוסיפים את המיונז.

• קוצצים דק את הבצל ומטגנים אותו קלות במחבת עם מעט שמן. מוסיפים את הבצל לקערה.

• מפזרים מעל את המלח, הפלפל הלבן ופירורי הלחם.

• מערבבים היטב את הכל יחד.

לגרסה החלבית: בשלב הזה, מוסיפים את הקוטג' ומערבבים שוב.

• מעבירים את התערובת לתבנית אפיה, וכדי שהפשטידה תצא פוטוגנית ויפה, העמידו את פרחי הברוקולי כשהם פונים כלפי מעלה.

• לגרסה החלבית: מפזרים מעל את פירורי הגבינה הצהובה. לפרווה: מפזרים מעל השומשום.

• מכניסים לתנור למשך 40 דקות, עד שפני הפשטידה מזהיבים.

11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
9
מכינה אותה הרבה ותמיד כולם אוכלים אותה עד הפירור האחרון
אלישבע
8
לקחתי את הגרסה החלבית עם מיונז וקוטג'. הופתעתי שאין במתכון קמח (איזה כיף שאין). יצא טעים מאוד! צריך יותר זמן בתנור (היתה אצלי בתנור כמעט שעה). (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שרונה
7
הי, במה אפשר להחליף את האבקת מרק? תודה!
ללא שם

הצגת כל התגובות

6
האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
אתי
5
מעולה, תודה לך
ללי
4
?אפשר ללא בצל
נהור
3
אחת הפשטידות היותר טובות שהכנתי אי פעם
אלי
2
יצא ממש טעים! תודה :-) (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יעל
1
יש בעיה עם הפשטידה. היא לא כמו עוגה . זה לא אותו זמן אפיה. תמיד יש לי הרגשה שהיא לא אפויה מספיק . היא צריכה להיות קשה לא רכה.
ענת
קישים ופשטידות