רכיבים
- 1 ראש כרובית, מחולק לפרחים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים, קצוצים גס
- 2 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית
- מיץ לימון סחוט טרי
- גרגרים מרימון אחד
- חופן נדיב של עלי ארוגולה
לרוטב:
- 1 כף טחינה
- 1 כף דבש
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כף שמן זית
- מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את פרחי הכרובית עם שמן הזית, הפפריקה, הכמון והשקדים לציפוי מלא. מפזרים את תכולת הקערה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהכרובית משחימה קלות. מוציאים מהתנור לצינון.
2. חותכים את התפוחים לפלחים בגודל שווה ועד להרכבת הסלט מניחים את פלחי התפוחים בקערה עם מים קרים ומעט מיץ לימון כדי למנוע את השחרתם ולהשאיר אותם טריים.
3. בכלי קטן, מערבים היטב את מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת חלקה.
4. בקערת הגשה, מסדרים את פרחי הכרובית, פלחי התפוחים (לאחר סינון), גרגרי הרימון ועלי הארוגולה. מזלפים מעל מהרוטב בנדיבות ומגישים מיד.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות