רכיבים
- 2 פרוסות לחם מחמצת עבות, חתוכות לקוביות
- 3 כפות שמן זית
- 2-3 ראשי חסה ערבית - רק העלים הפנימיים, הפריכים והרעננים, שטופים ומיובשים
- 1/4 כוס (25 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
לרוטב:
- 1/4 כוס (60 מ"ל) טחינה גולמית
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון טרי
- 1 שן שום קטנה
- 3 כפות (45 מ"ל) שמן זית
- 1 כף (15 גרם) יוגורט רגיל או יוגורט צמחי
- 1/4 כוס (25 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים קרים
- 1/2 כפית מלח ים דק
- 1/4 כפית פלפל קאיין / פפריקה חריפה / אבקת צ'ילי
אופן ההכנה:
1. טוחנים בבלנדר את כל רכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.
2. מפזרים את קוביות הלחם בתבנית, מזלפים מעל 3 כפות שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהן שחומות ופריכות. מוציאים מהתנור, מצננים וקוצצים אותן גס או מפוררים בידיים לקבלת פירורים בגודל של אפונה.
3. קורעים בידיים את עלי החסה לחתיכות בגודל ביס ואת הליבה הפנימית של ראשי החסה חותכים לפרוסות.
4. בקערה גדולה או צלחת הגשה, מניחים את עלי החסה ומערבבים עם 1/3 מהרוטב. מפזרים מעל מחצית מפירורי הלחם ו-1/4 כוס פרמזן מגוררת.
את שאר הרוטב ופירורי הלחם מגישים בצד כדי שהסועדים יוכלו להוסיף אותם בעצמם והם לא יאבדו מהפריכות שלהם.