זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 ראש ברוקולי, שטוף היטב וחתוך לפרחים קטנים
- 4 כפות תערובת גרעיני חמנייה, שומשום וגרעיני דלעת, קלויים קלות
- 1/4 כוס חמוציות
- 250 גרם עגבניות שרי, שטופות וחצויות
- 1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מקופסת שימורים)
לרוטב:
- 1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מקופסת שימורים)
- 1/2 2 כפיות חומץ בלסמי לבן (אפשר להחליף בכל חומץ אחר)
- מיץ מלימון אחד סחוט היטב
- 1 כפית חרדל
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כוס שמן אבוקדו / שמן זית או תערובת של שניהם
- 1/2 אבוקדו
אופן ההכנה:
1. בבלנדר קטן, טוחנים את כל רכיבי הרוטב, מלבד השמן, עד לקבלת קרם סמיך. מוסיפים את השמן תוך כדי שהבלנדר פועל וטוחנים עד לאיחוד. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
2. בקערה גדולה, מניחים את כל רכיבי הסלט, מוסיפים את הרוטב ומערבבים בעדינות. מגישים מיד. אפשר להוסיף מעל חלבון צמחי שאוהבים.