זיגוג קרמל מעולם לא היה קל יותר! פחזניות מושלמות בזיגוג לוטוס (צילום: יח"צ)
חומרים ל-30 פחזניות:
240 מ”ל (1 כוס) מים
100 גרם חמאה
2 כפיות סוכר
1/2 כפית מלח
140 גרם (1 כוס) קמח
4 ביצים
לקצפת לוטוס:
1.5 מיכלים (375 מ”ל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
3 כפיות ממרח לוטוס
לזיגוג לוטוס:
4-3 כפות ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכינים פחזניות: מביאים לרתיחה מים, חמאה, סוכר ומלח בסיר קטן על להבה בינונית. ברגע שהתערובת מבעבעת מוסיפים קמח בבת אחת ומערבבים בזריזות בכף עץ עד שהקמח נטמע בנוזל. מסירים מהכיריים ומצננים 2 דקות.
- מערבבים מעט על מנת לקרר את התערובת. מוסיפים ביצים אחת-אחת ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שהן נטמעות לחלוטין.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס”מ ומזלפים בתבנית עיגולים בקוטר 4 ס”מ. שומרים על מרווחים בין העיגולים.
- אופים 20 דקות עד שהפחזניות תפוחות מאוד וזהובות — בשום אופן לא פותחים את דלת התנור! לאחר 20 דקות פותחים את דלת התנור לחריץ קטן ואופים עוד 5 דקות. מוציאים את התבנית ומייד מנקבים בכל פחזנית חור קטן בעזרת חוד של סכין בתחתית או בצד, כדי לאפשר לאדים להשתחרר. מצננים לטמפ’ החדר.
- מכינים קצפת וממלאים: שמים בקערת מיקסר שמנת מתוקה, אבקת סוכר וממרח לוטוס וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית לבלילה אחידה. מחברים את המקצף ומקציפים 3-2 דקות לקצפת יציבה.
- מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר בעל פייה חלקה בקוטר 1 ס”מ. ממלאים כל פחזנית בקצפת דרך החור שניקבנו עד שהפחזנית מתנפחת. לחילופין חוצים את הפחזניות וממלאים בעזרת כף.
- מזגגים: מחממים ממרח לוטוס חימום קצר במיקרוגל ומערבבים היטב לקבלת מרקם נוזלי. טובלים כל פחזנית בממרח הנוזלי ומסדרים בצלחת הגשה. ממתינים כמה דקות להתייצבות ומגישים באותו יום.
בתאבון