סופגניית קרואסון קליק
החומרים
לבצק
500 גרם קמח לבן
1 ביצהL
50 גרם חמאה רכה
1/4 כוס סוכר
1 כפית שמרים יבשים
250 מ״ל חלב פושר
קורט מלח
1 כף עראק/ברנדי
למילוי
2 כפיות חמאה
2 טבלאות קליק עוגיות ופצפוצים
לציפוי
סוכר
שוקולד לבן מומס
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים בסדר הזה: שמרים, קמח, סוכר ומלח. מערבבים.
- מוסיפים חלב וברנדי ומתחילים בלישה בעוצמה נמוכה. כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים קוביות חמאה. ממשיכים בלישה 12 דקות עד לקבלת בצק רך.
- מעבירים את הבצק לקערת התפחה, לשים ידנית כ-2 דקות. משמנים את הבצק ומכסים להתפחה עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי).
- מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל 2- ומרדדים כל חלק לריבוע דק, מורחים על חצי מהבצק שכבה דקה מכפית חמאה
- מקפלים את הבצק ומרדדים שוב למלבן דק. חוזרים על הפעולה גם בחצי השני של הבצק
- חותכים למשולשים, ומניחים בקצה הרחב שברי קליק עוגיות ופצפוצים ומגלגלים לקרואסון ובכל גלגול מותחים את הבצק. מהדקים את הקצה לתחתית הקרואסון.
- גוזרים ריבועי נייר אפיה, משמנים ומניחים עליהם את הקרואסונים כשהתפר כלפי מטה. מכסים להתפחה עד להכפלת הנפח (כחצי שעה).
- מחממים שמן עמוק לכ-170 מעלות, מכניסים את הקרואסונים עם נייר האפייה, מטגנים מ-2 הצדדים עד להזהבה ושולפים את נייר האפיה. מוציאים מהשמן ומניחים על רשת צינון, מגלגלים בסוכר.
- ממיסים שוקולד לבן ומזלפים על הקרואסונים מומלץ לקשט עם כדורי קליק, מגישים ונהנים.
טיפ להכנה מוקדמת: אחרי שמגלגלים לקרואסונים מעבירים לקופסא אטומה ומקפיאים. מוציאים מהמקפיא כשעתיים לפני ההגשה, מטגנים ומגישים.
קינוח קליקולד
החומרים
תבנית עגולה בקוטר 18-20 ס"מ
3 שקיות קליק כדורי קליק חום לבן
1 שקית קליק בייגלה מצופה שוקולד חום
1 שקית קליק בייגלה מצופה שוקולד לבן
500 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות פודינג וניל
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו הקצפה מניחים שמנת מתוקה ואבקת סוכר, ומתחילים להקציף בעוצמה נמוכה כחצי דקה. מוסיפים פודינג וניל ומגבירים את מהירות ההקצפה לעוד כ-2 דקות, או עד למרקם קצפת רכה אך יציבה.
מרכיבים את הקינוח: מניחים שקף בחלק הפנימי של רינג או תבנית קפיצית.
שופכים פנימה 3 שקיות קליק כדורים.
מעבירים פנימה 1/3 מכמות הקרם. משטחים עם כף כדי שהקרם יכנס בין הקליקים.
מוסיפים את יתרת הקרם ומיישרים. מכניסים להקפאה ל-10 דקות.
מוציאים ומסדרים מלמעלה קליק בייגלה בצורת ספירלה שחור לבן.
עוטפים ומחזירים להקפאה עד להגשה.
ניתן להכין גם כמנות אישיות.
חג שמח!