כיכר השבת

לכבוד שבת

קישקע פרווה מסורתי שתמיד מצליח!

המתכון של הקישקע הזה עובר אצלנו מדור לדור. המתכון מכיל קילו קמח, כך שלרב המשפחות זה מספיק לכמה שבתות. היתרון בהכנת כמות גדולה היא חיסכון בעבודה. פעם בכמה שבתות הכינו את העיסה והקפיאו בשקיות כשהן לא מבושלות. כך תשלפו בכל שבוע שקית קישקע מוכנה לבישול וכל שיוותר לכם זה לזרוק אותו לסיר הטשולנט. 

| 13 | כיכר השבת |
קישקע פרווה מסורתי שתמיד מצליח!
(צילום: שאטרסטוק)

המצרכים

2 בצלים גדולים

2 כוס שמן מורתח

קילו קמח

כף שטוחה מלח

קורט פלפל שחור

שן שום כתושה/ כפית שום כתוש

2 כפות אבקת מרק בצל

2 כפות פפריקה

3 כוס מים רותחים

הוראות הכנה

הרתיחו שמן, גרדו את הבצלים או קצצו אותם במעבד מזון, שפכו את השמן הרותח על הבצל, הוסיפו את שאר החומרים ועבדו לעיסה אחידה בעזרת כף. חלקו את העיסה לפי הכמות הנאכלת אצלכם בכל שבת. הכניסו כל חלק לשקית הקפאה וגבשו לצורת נקניק רחב. הכניסו לחמין את החלק שתאכלו בשבת זו ואת השאר הקפיאו. עד לשבוע הבא...

13 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
11
מכניסים לסיר את הקישקע קפוא עם הניילון?
בלי ניילון אפשרי רק אם הצ'ולנט מבעבע אפשרי עם ניילון רק ניילון מרשרש
10
הקישקע ללא ביצים?
9
אני עושה ככה עם פחות קמח וביצה אחת

הצגת כל התגובות

8
לא צריך ניילונים, פשוט תכינו קציצות עגולות או ארוכות מהעיסה ותוסיפו לחמין. יאמי.
7
מה זה שמן מורתח?
6
תודה רבה גדולה למי שחשפה את המתכון, עשינו אותו והוא ממש נהדר . מפיצים אותו עכשיו לחברות. בכבוד !!!!
5
אחרי אינספור מתכונים אני יכולה לומר שהקישקע הכי מוצלח הוא של גלאט עוף😂
4
רשום במתכון פפריקה. איזו - מתוקה או חריפה ???
3
הכנתי את התערובת לקישקע על פי המתכון - זה מאד קל ומהיר. אבל יוצאת תערובת נוזלית מדי - מאד רכה - נראה לי שכמות המים מוגזמת או שגויה.
2
טבעוני !!!! תודה!!! נוסעת להכין לכלתי הטבעונית
1
קישקע ללא קישקע זאת סתם קציצת תפוח אדמה
חמין