מתכון לחמין מרוקאי: לכל עדה יש את המאכלים המסורתיים שלה. אז מי אמר שרק אשכנזים אוהבים חמין? מתכון לחמין בנוסח מרוקאי, טעים וחריף במידה
לחמין:
1/2 ק"ג קישקע
1/2 מח עצם
1 ק"ג שריר חתוך לקוביות
1 ק"ג תפוח אדמה
1/2 ק"ג חומוס
1/2 ק"ג שעועית שחורה
1/2 ק"ג חיטה
שש ביצים
4 בצלים וראש שום אחד
לתבלינים:
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כף גדושה כמון
כפית מלח
2 כפות גדושות מרק עוף
לחיטה:
כפית אחת מלח
כפית אחת של כורכום
רבע כוס שמן
כך תכינו, חמין מרוקאי:
לבשל את החיטה במים כחצי שעה עד שתתרכך. הניחו את כל החומרים עם התיבול בסיר עם מים בגובה 5 ס"מ מעל התכולה והרתיחו.
לבשל על אש גבוהה יחסית כשעה וחצי. בשלב הזה, לתבל את החיטה, להוסיף לסיר יחד עם הקישקע. המשך בישול ארוך.