בחמין מרוקאי, הסחינה, משתמשים בדרך כלל בבשר שריר הזרוע (מספר 8), בשר ראש או אסאדו עגל, אבל הפעם בחרתי באסאדו כבש טרי של 'וול דאן', נתח נפלא ונהדר לבישול ארוך עד שהעצמות נפרדות בקלות מהבשר השומני והעסיסי.
הוספתי לחמין תוספת מיוחדת: קציצת סרה מרוקאית שעשויה מבשר טחון משובח של 'וול דאן' עם שקדים, פיסטוקים ואגוזים טחונים בתיבול פיקנטי-מתקתק.
רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. הנתחים בוול דאן נבחרים בקפידה ולא עוברים תהליך הקפאה, אפילו לא חלקי, מה שמתבטא כמובן בטעמו של הבשר: חוויית גורמה בארוחה ביתית. לתוצאה מושלמת, תיבלתי את התבשיל בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
באתר הבית של וול דאן תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות
רשת קצביות וול דאן עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:
ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335
רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833
בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350
צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155
וואטסאפ:
ירושלים: 052-711-7344
בני ברק: 054-9950979
קדימה, למתכון:
רכיבים:
1.2 ק"ג צוואר כבש טרי מרשת קצביות 'וול דאן'
3 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לרבעים
1 בטטה, מקולפת (מוסיפים אותה בשלמותה שלא תתפרק)
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
3 ביצים (רכות, לא מקולפות אך שטופות היטב)
1 כף שמן
1 בצל גדול, קצוץ
5-6 שיני שום, מקולפות ושלמות
1 כף שטוחה פפריקה מרוקאית
1 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1 כף סוכר חום
1 כפית מלח
1 כוס (200 גרם) שעועית לבנה שהושרתה במים 12 שעות
1 כוס (200 גרם) שעועית שחורה שהושרתה במים 12 שעות
1 כוס (150 גרם) גרגירי חומוס יבשים שהושרו במים 12 שעות
לחיטה:
1 כף שמן
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, פרוסות
200 גרם חיטה
2 פלפלים אדומים חריפים יבשים
1 כפית סוכר חום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה פפריקה מרוקאית
לקציצת סרה:
500 גרם בשר טחון טרי מרשת קצביות 'וול דאן'
1 ביצה
1 כף שמן
1/2 כוס שקדים טחונים
1/2 כוס פיסטוקים טחונים
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1 כף קמח מצה / פירורי לחם - ליציבות (לא חובה)
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר חום
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית אגוז מוסקט
צפו באופן ההכנה:
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הקציצה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את כל הרכיבים לעיסה אחידה. מניחים את העיסה על נייר אפייה ומעצבים אותה לנקניק מאורך, כשהוא עטוף באופן מהודק בנייר האפייה. מכניסים את הרול המגולגל לשקית צלייה וקושרים אותה.
הכנת החיטה:
2. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, עד להשחמה. מתבלים בפפריקה, כורכום, סוכר חום, מלח ופלפל שחור ומוסיפים את החיטה. מערבבים, צורבים את החיטה היטב מכל הצדדים ומכבים את האש. מניחים את הפלפלים המיובשים בשקית צלייה, מוסיפים את החיטה, יוצקים מעל 1/2 1 כוסות מים וקושרים את השקית.
הכנת הבשר:
3. כדי להפחית את הטעם החזק של שומן הכבש, אפשר להרתיח את הבשר במים חמים במשך שעה - אך לא חובה.
4. בסיר עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה. מתבלים בפפריקה, כורכום, כמון, סוכר חום ומלח, מערבבים ומוסיפים את האסאדו כשהוא פרוס (כ-3 עצמות לכל פרוסה).
5. מערבבים וצורבים את הנתח משני הצדדים, יוצקים מעל מים לכיסוי הבשר. מוסיפים את השעועית הלבנה והשחורה ואת גרגירי החומוס, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה, עד שהקטניות והבשר רכים.
6. מוסיפים את תפוחי האדמה, את הבטטה בשלמותה ואת הביצים, מניחים עליהם את שקית החיטה ושקית הקציצה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה וחצי-שעתיים או מניחים ישירות על הפלטה ונותנים לחמין להתבשל באיטיות עד לסעודה של שבת בבוקר.
הצעת הגשה: מחלקים כל אחד מרכיבי החמין לכלי נפרד ומתקבל מראה מרהיב ומגרה במיוחד.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!
מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.
חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!