לכבוד שבת

מתכון לקישקע פרווה מושלם לצ'ולנט

מורן פינטו עם גרסת פרווה לקישקע, כזה שדורש הרבה פחות עבודה, אבל עדיין כל כך טעים ומקבל מרקם נימוח מופלא אחרי שעבר בישול ארוך בסיר הצ'ולנט (מתכונים לשבת, אוכל)

קישקע פרווה - מושלם לצ'ולנט (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 1/4 כוס שמן
  • 1 בצל לבן גדול, קצוץ
  • 1 קישוא, מקולף ומגורד
  • 1 תפוח אדמה, מקולף ומגורד
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 1 כוס קמח, מנופה
  • 1 כוס מים
  • 1 כף פפריקה
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

2. מוסיפים את הקישוא, מערבבים ומטגנים דקה ואז מוסיפים את תפוח האדמה והשום, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

3. מוסיפים את הקמח ואת המים, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומסירים מהאש.

4. פורשים נייר אפייה על משטח נקי ומניחים במרכזו את התערובת, בתלולית ארוכה, כמו נקניק. מגלגלים את נייר האפייה סביב הקישקע וסוגרים בצדדים כמו סוכריה.

5. מכניסים את הקישקע לסיר הצ'ולנט ונותנים לו להתבשל ארוכות בפנים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
אנחנו מכינים אותו הדבר רק עם גזר במקום תפו"א יוצא מעדן הרבה יותר קליל מהקישקע הבשרי הכבד אפשר להכין גם עם קמח מלא
4
יצא מדהים, החזיר לי לחיך טעם של סבתא שלי שהיתה מכניסה לחמין בשקית בד משהו דומה מבצל ותפו"א וקראנו לזה בבית "יאפצוך". תודה על המתכון!!!
3
הכנתי במתכון הזה,רק החלפתי תפוח לקישוא. יצה מדהיייים!תודה!
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות