כיכר השבת

לכבוד שבת

לכבוד שבת: חלה מקמח מלא בקלות

מתכון פשוט וקל להכנת חלות יפות ועשירות מקמח מלא, פריכות מבחוץ ורכות להפליא מבפנים עם טריק התפחה מעניין. חלות טעימות שמדלגות בחינניות על כל הסטיגמות ויגרמו לכם לאמץ אותן בכל שבת (מתכונים, אוכל)

| 16 | כיכר השבת |
חלה מקמח מלא. לכבוד שבת קודש
חלה מקמח מלא. לכבוד שבת קודש (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 ק"ג קמח חיטה מלאה
  • 50 גרם שמרים טריים / 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 ליטר סודה
  • 2 כוסות מים חמים
  • קינמון

אופן הכנת חלה מקמח מלא:

רגע לפני: מתכון פשוט וקל להכנת חלות יפות ועשירות מקמח מלא, פריכות מבחוץ ורכות להפליא מבפנים עם טריק התפחה מעניין. חלות טעימות שמדלגות בחינניות על כל הסטיגמות ויגרמו לכם לאמץ אותן בכל שבת.

• מערבבים בקערה גדולה רק ק"ג אחד של קמח, יחד עם המים החמים, השמרים, הסוכר, הביצים והשמן יחד עם הסודה (כן, סודה ששותים שמשפרת להפליא את ההתפחה). מעבדים עד לקבלת בצק אחיד ודביק, מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח במשך 10 דקות.

• מוסיפים בהדרגה את ק"ג הקמח השני לבצק ומעבדים יחד לעיסה חלקה. מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח במשך 30 דקות.

• עורכים הפרשת חלה.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מחלקים את הבצק לשני כדורים, ומכל אחד קולעים חלה יפה.

• בוזקים מעט סוכר וקינמון על נייר אפייה, ומכסים את החלות הקלועות בנייר. מניחים להן לתפוח שוב במשך 10 דקות.

• מרפדים תבנית בנייר האפייה, מניחים עליו את החלות ומכניסים לאפייה למשך 30-40 דקות, עד שהחלות מזהיבות והופכות לפריכות.

• ממתינים שהחלות יצטננו ורק אז מזיזים אותן, אחרת הן יתפרקו.

שבת שלום!

16 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
14
מה אפשר לעשות
פנחס
13
בטוח ליטר סודה לשתיה זה לא יותר מדי מיים??????
ליאת
12
חוסר במים ושמן וזמן התפחה
מתכון בעייתי

הצגת כל התגובות

11
לגבי המלח הוספתי אותו לק"ג השני שלא יזיק לשמרים. חלות יפות ותפוחות. התפחתי בתוך שקית ניילון גדולה. לא שמתי ביצה וגם לא נאמר במתכון ונראה לי שזה יותר נכון. בהצלחה.
ירושלמית
10
האם אפשר לשים סודה לשתיה במקום סודה ששותים?
שלי
9
המלח הוא אחת הבעיות בהתפחה מתי מומלץ להוסיף אותו ?
דורית
8
זה הפעם הרביעית שאני מכינה אותה יכול המשפחה מתלהבת מחדש מחלות. מחכים לחלות של שבת ורק למבחן הזה כולם השבוע!!!!!
וואוו יצא טעים בטירוף....
7
חלות יפיייות נראות מקסים כל הכבוד על המתכון
תיקי
6
החלה הכי מוצלחת שאי פעם עשיתי!!!! חלות מושלמות. פעם שלישית שלי והן מאומצות לתמיד. שבת שלום ותודה על הגאונות עם הסודה!!!!!!
עדי
😀😀😀😀😀😀❤❤❤❤❤❤❤💯💯�
ללא שם
5
המלח הוא הבעיה בהתפחה לכן חשוב לי לדעת מתי כדאי להוסיף אותו מודה לכם מראש
דורית
4
אם כי היה לי מאוד קשה לעבד והוספתי שמן בידיים ליצירת החלה. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
כרמית
3
הבצק יצא דביק ברמה שאי אפשר לעבוד אתו. לא משנה כמה קמח הוספתי. לא עזר. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חסידה
2
התוצאה נהדרת.אך הבצק דביק מאוד וקשה לעבדו אלא אם כן מוסיפים עוד הרבה. מאוד קמח. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עליזה
1
הפעם הראשונה שהצליח לי החלות יצאו ממש קלילות בצק לא דחוס פשוט ניפלא..אאמץ את המתכון בקביעות וכמובן שאשתף ..תודה רבה
דליה
אופים ונהנים