רכיבים
- 8-10 ביצים
- 500 גרם סוכר לבן סוגת
- צבע מאכל ורוד (או בכל צבע אחר שרוצים)
אופן הכנת נשיקות:
רגע לפני: צנצנת נשיקות מתוקות ויפהפיות שאפשר לצרף למתנה, להגיש כקינוח או להציב על עוגת שוקולד עם קצפת ולשדרג אותה ברגע. מתכון להכנת נשיקות ורודות בקלות.
• מפרידים בזהירות בין החלבונים לחלמונים.
• מבשלים את החלבונים והסוכר בסיר קטן באופן הבא: ממלאים סיר גדול במים רותחים, ומניחים על להבה נמוכה. על הסיר הגדול מניחים סיר קטן בו מערבבים את הסוכר והחלבונים. מבשלים כך במשך 10 דקות, תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר נמס.
• מעבירים את תערובת הסוכר והחלבונים לקערת מיקסר, ומקציפים במשך 10 דקות. מתחילים במהירות בינונית ובהדרגה מגבירים את הקצב, עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
• מוסיפים מעט צבע מאכל לקערת הקצף, ובעזרת מרית מערבבים בתנועות קיפול בעדינות רבה, שהקצף לא יישבר. אם רוצים נשיקות צבעוניות, מחלקים את הקצף לכלים נפרדים, בכל כלי מטפטפים צבע מאכל שונה.
• מחממים את התנור לחום נמוך של 75 מעלות.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ובעזרת שק זילוף עם צנטר משונן או שקית ניילון עם חור בקצה, יוצרים תלוליות קצף.
• מכניסים לאפייה במשך 3 שעות, עד שהנשיקות אפויות ויבשות, ואפשר לנתק אותן בקלות מהנייר.
• ממתינים שהנשיקות יצטננו ומאחסנים בכלי אטום.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!