רכיבים
- 2 כוסות קמח תופח סוגת
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 120 מ״ל שמנת מתוקה
- 1 כוס אבקת קקאו הולנדי איכותי
- 4 כפות קרם נוגט מוכן
אופן הכנת עוגת שוקולד עם נוגט:
רגע לפני: קינוח חלומי לארוחת השבת: מתכון לעוגת שוקולד במילוי קרם נוגט שקשה לעמוד בפני המרקם הפאדג'י והנימוח שלה.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים בשני קערות נפרדות.
• את החלבונים מקציפים עם 3/4 כוס סוכר, עד קבלת קצף יציב.
• את החלמונים מקציפים עם 1/4 כוס הסוכר שנותרה עד לקבלת קצף בהיר ואוורירי.
• לקצף החלמונים מוסיפים את הקמח, השמן והקקאו ומערבבים היטב.
• מוסיפים לקצף החלמונים והקמח את השמנת המתוקה בהדרגה, תוך ערבוב.
• בתנועות קיפול עדינות מאחדים בין שתי הקערות.
• יוצקים את התערובת לשתי תבניות אינגלישקייק או תבנית אפייה עגולה.
• בעזרת כף מוסיפים את קרם הנוגט בתנועות משיכה מעל התערובת.
• מכניסים לאפייה למשך 45 דקות, עד שקיסם במרכז יוצא יבש.