רכיבים
- 500 גרם קמח תופח סוגת
- 200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
- 3/4 כוס סוכר
- 1 ביצה
- למילוי:
- ממרח שוקולד
- ממרח חלבה
- ריבה + אגוזים קצוצים גס
- לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנת אוזני המן:
רגע לפני: בואו נשחק את משחק האסוציאציות, מכירים? אז קדימה: אדר כאן, פורים בא, תחפושות, ליצנים וכמובן: הכוכבים המתוקים של משלוחי המנות. מתכון לאוזני המן תוצרת בית שכיף לאפות עם הילדים עם מגוון מילויים חגיגיים לבחירתכם.
מתכון ל25-30 אוזני המן.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• חותכים לקוביות גדולות את החמאה או המרגרינה ומעבדים בקערת מיקסר יחד עם הסוכר.
• מוסיפים לקערה את הביצה עד שהיא נטמעת בתערובת.
• בהדרגה מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
• מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה.
• מכינים מראש את המליות בהישג יד.
• מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי 1/2 ס"מ.
• בעזרת רינג או כוס, קורצים עיגולים בבצק.
• במרכז כל עיגול מניחים כפית מהמלית ומקפלים לאמצע משלושה צדדים, ליצירת משולש.
• מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים עליה את משולשי הבצק.
• אופים במשך 20 דקות, עד שהמאפים מקבלים גוון זהוב-שחום.
• מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!