רכיבים
- לפחזניות:
- 1 כוס קמח לבן סוגת
- 4 ביצים
- 250 מ״ל מים
- 4 כפות שמן
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- למלית כבד קצוץ:
- 300 גרם כבד צלוי
- 1 בצל לבן גדול
- 1 ביצה קשה
- 1 כף מיונז
- למלית סלט ביצים:
- 4 ביצים קשות
- 1 כפית חרדל דיז׳ון
- 2 כפות מיונז
- למלית האבוקדו:
- 1 אבוקדו בשל
- 1 פלפל אדום
- 2 גבעולי בצל ירוק
- מיץ מלימון סחוט היטב
אופן הכנת פחזניות ממולאות:
רגע לפני: חשבתם שלהכין פחזניות זה עסק מסובך? אז חשבתם. בדיוק בשביל זה הכנו לכם מדריך מצולם ומפורט עם השפית מורן פינטו להכנת פחזניות מושלמות עם שלושה מילויים שונים, שמשדרגות כל אירוח ונהדרות כמנה ראשונה בסעודת השבת:
מתכון ל-15 פחזניות
הכנת הפחזניות:
• מערבבים בסיר את המים, השמן, הסוכר והמלח, ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה.
• מוסיפים לסיר את הקמח ומערבבים היטב בכף עץ, עד לקבלת בצק אחיד ללא גושים שנפרד בקלות מדפנות הסיר.
• מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במשך חצי דקה.
• מוסיפים את הביצים בהדרגה לקערה, תוך ערבוב מתמיד של המיקסר, עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
• מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן, עדיף כוכב, ומזלפים על הנייר תלוליות בצק במרחקים שווים.
• מכניסים לאפייה למשך 20 דקות, עד שהפחזניות זהובות היטב. מוצאים ומצננים.
הכנת מלית כבד קצוץ:
• מעבדים במעבד מזון את כל מרכיבי המלית, ומתבלים במלח ופלפל, עד לקבלת ממרח חלק.
הכנת מלית סלט ביצים:
• מגררים את הביצים על החלק הדק של הפומפייה לקערה, מוסיפים את המיונז והחרדל, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
הכנת מלית האבוקדו:
• מקלפים את האבוקדו ומועכים בקערה, קוצצים דק את הבצל הירוק והפלפל, מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון ומערבבים היטב.
רגע האיחוד:
חוצים בזהירות לשניים את הפחזניות, אך לא עד הסוף, ובכל פחזנית מניחים כף של מילוי אחר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!