פחות מיממה אחרי שבישראל פרסמו בגאווה על הפגישה החשאית ברומא בין שר החוץ אלי כהן לשרת החוץ של לוב נג'לאא אל-משנוק - הממשל בטריפולי זועם, והראשונה לשלם את המחיר היא שרת החוץ בעצמה שהושעתה מתפקידה. ראש הממשלה עבד אל-חמיד א-דובייבה אף פרסם מכתב על מינוי ממלא מקום זמני לתפקיד.
עוד נמסר כי במפגש בין כהן ואל-מנקוש כלל לא היו "דיונים, הסכמות או התייעצויות", וכי לוב עדיין שוללת נורמליזציה עם ישראל.
לפי חלק מהדיווחים, השרה אף נמלטה לטורקיה בעקבות המהומות שפרצו בארצה, לאחר פרסום דבר הפגישהץ
העיתון הלובי "אל-ווסט" דיווח הבוקר כי "שרת החוץ המושעית עזבה את ארצה במטוס פרטי, שעות ספורות לאחר שראש הממשלה הודיע על העברתה מתפקידה בעקבות הודעת משרד החוץ הישראלי על הפגישה שקיימה בשבוע שעבר עם שר החוץ אלי כהן".
במשרד החוץ דחו את הביקורת על פרסום הפגישה וטענו כי "הפגישה בין אלי כהן למקבילתו הלובית, נג'לה אלמנקוש היתה מתואמת בדרגים הבכירים ביותר ותוכננה להתפרסם. לממשלת לוב יש אינטרס בקשר עם ישראל שמקדם גם את יחסיה עם המערב".
אתמול אמר שר החוץ אלי כהן כי ״הפגישה ההיסטורית עם שרת החוץ של לוב, היא צעד ראשון בקשר בין ישראל ללוב. דיברתי עם שרת החוץ על הפוטנציאל הרב לשתי המדינות מהיחסים ביניהן, וכן את החשיבות לשימור מורשת יהדות לוב הכולל שיפוץ בתי כנסת ובתי קברות יהודים במדינה. אני מודה לשר החוץ האיטלקי, אנטוניו טאיאני, על אירוח הפגישה ההיסטורית ברומא"
יצויין כי ללוב אין יחסים דיפלומטיים עם ישראל, אך בעבר היו קשרים כלכליים בין המדינות. בשנת 2021 דווח ב"הארץ" כי בנו של הגנרל הלובי חליפה חפטר, שנחשב לאיש החזק במדינה, ביקר בישראל בחשאי ובחן אפשרות לייסד יחסים עמה תמורת סיוע ביטחוני ומודיעיני. לפי החוק בלוב, העונש בגין קיום קשרים עם ישראל הוא עד תשע שנות מאסר.
מאז מלחמת האזרחים שהתחוללה בלוב לאחר הפלת שלטונו של הדיקטטור מועמר קדאפי לפי 12 שנה, המדינה שרויה במשבר קשה.
השלטון בלוב מפוצל בשנים האחרונות בין הממשלה שבה חברה שרת החוץ המושעית אל־מנקוש, ובין ממשלה יריבה שנתמכת בבית הנבחרים ובשטח נשמרת הפסקת האש בין המערב (טריפולי) למזרח (בנגזי) שהושגה בסוף שנת 2020.