כיכר השבת

ארה"ב תמשיך לתקוף מהאוויר

אובמה: לא איראן, הבעיה היא דאעש

נשיא ארצות הברית ברק אובמה הודיע כי אמנם אין בכוונתו לשלוח חיילים לעיראק בכדי להילחם בארגון הטרור הרצחני דאעש, אך ארצו תתקוף את הארגון מהאוויר. "לראשונה זה זמן ברור שהבעיה אינה איראן. היא לא נושא שיעי-סוני. קיצונים סונים כפי שמייצג דאעש הם הסכנה הגדולה בשעה זו" אמר הנשיא אובמה (חדשות)

| 4 | כיכר השבת |
נשיא ארצות הברית ברק אובמה
נשיא ארצות הברית ברק אובמה (צילום: יונתן זינדל / פלאש 90)

נשיא ארצות הברית ברק אובמה הודיע כי אין בכוונתו לשלוח חיילים אמריקנים לעיראק בכדי להילחם בארגון הטרור הרצחני דאעש, אך ארצות תתקוף את הארגון מהאוויר כחלק מקואליציה בינלאומית שתפעל כנגד הארגון.

בראיון לרשת NBC אמר הנשיא כי "לראשונה זה זמן ברור שהבעיה היא לא איראן. היא לא נושא שיעי-סוני. קיצונים סונים כפי שמייצג דאעש הם הסכנה הגדולה עבורן בשעה זו. ההבנה הזו מאפשרת להן להיות יותר פעילות ומעורבות".

כאמור, אובמה הבהיר כי אין בכוונתו להחזיר חיילים אמריקנים להילחם על אדמת עיראק. "אנחנו לא מתכוונים לשלוח 100 אלף חיילים אמריקנים. אנחנו הולכים להיות חלק מקואליציה בינלאומית. נתקוף מהאוויר כדי לתמוך בחיילים העיראקים והכורדים על הקרקע".

"אנחנו נעזור להציג תכנית עבורם, כדי שהם יוכלו להתחיל לכבוש מחדש שטחים שדאעש כבש", אמר אובמה. לדבריו, "אנחנו צריכים לעבוד עם השותפות שלנו באזור למשוך בחזרה את השבטים הסונים שחשו שאין להם קשר לממשלת בגדד, שהתעלמה מהבעיות שלהם".

"בעזרת פעולה משולבת, מדינית, צבאית וכלכלית, נוכל לא רק לבלום את המומנטום של דאעש, אלא נפחית בצורה שיטתית את היכולות שלהם. אנחנו הולכים לכווץ את השטח שהם שולטים בו ובסופו של דבר אנחנו הולכים להביס אותם" אמר.

לדבריו, "זה משהו שאנחנו יודעים איך לעשותו. אנחנו מתמודדים עם איומי טרור הרבה זמן - הממשל פגע שיטתית באל-קאעידה. רק אתמול הודענו על חיסול מנהיג ארגון הטרור א-שבאב. דאעש מהווה איום רחב יותר בגלל השאיפות הטריטוריאליות בעיראק ובסוריה. אבל החדשות הטובות מגיעות מהפגישה האחרונה של נאט"ו. הקהילה הבינלאומית כולה מבינה שזהו דבר שאנחנו צריכים לטפל בו".

כזכור, ביום שישי האחרון הכריז אובמה בפסגת נאט"ו על קואליציה ראשונית של עשר מדינות שיפעלו נגד ארגון הג'יהאד האכזרי: בריטניה, צרפת, אוסטרליה, גרמניה, קנדה, טורקיה, איטליה, פולין ודנמרק.

מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי אמור להגיע בזמן הקרוב לאזור, והוא מצפה להרחיב את הקואליציה הזו כך שייקחו בה חלק מדינות נוספות, בהן מדינות ערב.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אמריקה ואיראן-חיבור עשו וישמעאל
איש
1
להרחיק דעאש ע"י הכנסתם לאמריקה
טוביא
אולי גם יעניין אותך
בעולם