כיכר השבת

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

ההתקרמלות הארוכה והאיטית של הפטריות דורשת מעט סבלנות, אבל היא ממש פותחת את הטעם הקסום שלהן וזה הסוד של מרק הפטריות הזה. שום, בצל, שמנת וטימין מצטרפים לפטריות הבשרניות (ולא רק) והתוצאה? קערה מנחמת שאי אפשר להפסיק למלא (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף
הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף (צילום: shutterstock)
זמן הכנה100 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/4 כוס חמאה
  • 2 חבילות פטריות טריות, פרוסות
  • 1 קורט מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
  • ½1 כפיות קמח מנופה
  • 6 ענפי טימין טרי, קשורים בצרור עם חוט מטבח
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 4 כוסות ציר ירקות, או יותר, לפי הטעם
  • 1 כוס מים, או יותר, לפי הטעם
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית עלי טימין טריים לקישוט, או לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. ממיסים חמאה בסיר מרק גדול, על אש בינונית-גבוהה. מטגנים את הפטריות עם קורט המלח והפלפל בחמאה המומסת, עד שהן משחררות את המיצים שלהן, 5-10 דקות. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה וממשיכים לבשל, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהנוזלים מתאדים והפטריות מתקרמלות, 15-25 דקות. מניחים בצד כמה פרוסות לקישוט מאוחר יותר, אם רוצים.

2. מוסיפים את הבצל לפטריות; מבשלים עד שהוא רך ושקוף, כ-5 דקות.

3. מערבבים את הקמח לתוך תערובת הפטריות ומבשלים, תוך ערבוב לעתים קרובות, כדי להסיר את טעמו הגולמי, כ-2 דקות.

4. מוסיפים את צרור הטימין ושיני השום ואז יוצקים פנימה 4 כוסות מהציר וכוס מים. מורידים את האש לנמוכה ומבשלים במשך שעה. מוציאים וזורקים את צרור הטימין.

5. טוחנים את המרק עם בלנדר ידני, עד לקבלת מרקם חלק וסמיך. מערבבים פנימה את השמנת. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט ציר או מים. מתבלים במלח ופלפל שחור.

6. יוצקים לקערות ומקשטים בפרוסות הפטריות השמורות ועלי הטימין.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים