כיכר השבת

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

מרק זוקיני וכרישה הפך לאחת מהקלאסיקות הנצחיות במטבח שלנו והוא מעולה להכנה כשאין מספיק זמן לערוך קניות או להשקיע בבישול. הזוקיני, המוכר גם כקישוא, הוא ירק צנוע ואין לו את הטעם הכי משובח עלי אדמות, אבל במקרה זה הוא מעניק למרק רעננות ירקרקה ויפה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד
בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 30 מ"ל (2 כפות) שמן זית
  • 500 גרם כרישה, שטופה ופרוסה דק
  • 1 גזר, קלוף וקצוץ דק
  • 200 גרם תפוחי אדמה, קלופים וקצוצים דק
  • 2 גבעולי סלרי, שטופים וקצוצים דק
  • 1 ק"ג זוקיני, שטוף וקצוץ דק
  • 750 מ"ל (3 כוסות) ציר ירקות

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים בעדינות את הכרישה כ-5 דקות או עד שהיא מתרככת. מוסיפים פנימה את הגזר, תפוחי האדמה והסלרי ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים את הזוקיני והציר ונותנים למרק להגיע לסף רתיחה. מבשלים 10 דקות או עד שכל המרכיבים מבושלים ורכים.

2. מעבירים למעבד מזון ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.

3. מקשטים בשמנת, פלפל שחור גרוס וצ'ילי גרוס. מגישים עם הלחם האהוב עליכם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים