כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 4 כפות חמאה, מחולקות
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות
- 6 כוסות ציר ירקות
- 410 גרם עגבניות חתוכות לקוביות, משימורים
- ½1 כוסות עדשים אדומות מיובשות, שטופות
- ½1 כפיות מלח גס
- ¼1 כפיות סומק טחון + עוד לקישוט (לא חובה)
- 1 כפית גרידת לימון
- 2 כפות מיץ לימון טרי (מ-1 לימון)
- 6 כפות יוגורט יווני
- 1/4 כוס שמיר טרי, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1. מחממים 2 כפות חמאה בסיר גדול, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והגזר; מבשלים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתחילים להתרכך, כ-5 דקות. מוסיפים את הציר, העגבניות, העדשים, המלח והסומק, אם משתמשים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את החום לבינוני-נמוך; מכסים ומבשלים עד שהעדשים מתרככות, כ-15 דקות.
2. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את מיץ הלימון ו-2 כפות החמאה הנותרות. מחלקים את המרק בין 4 קערות ומעליו יוצקים את היוגורט. לגימור, מפזרים גרידת לימון, שמיר ועוד סומק, אם משתמשים.