רכיבים
- שמן - לטיגון
- 2 בצלים קצוצים דק (כ-2 כוסות)
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לפיסות של שניים וחצי סנטימטרים (כ-5 כוסות)
- 1 ראש כרובית בינוני, חתוך לפרחים קטנים (כ-6 כוסות)
- 8 כוסות (2 ליטר) ציר ירקות
- שמנת חמוצה, עירית קצוצה גס וגבינת פרמזן מגורדת - להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר מרק גדול, על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים פנימה את הבצלים, 2 כפיות מלח וכפית פלפל. מבשלים, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהבצל שקוף ורך, 10-12 דקות.
2. מערבבים פנימה את תפוחי האדמה, הכרובית והציר, מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד, 15-20 דקות.
4. טוחנים את המרק במיקסר, בקבוצות, או בבלנדר ידני. טועמים ומתבלים במלח ופלפל נוספים, אם רוצים. מגישים עם השמנת החמוצה, העירית, הפרמזן ושאר תוספות, אם רוצים.