כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

החורף אולי מסרב להגיע - אבל מבחינתנו גם שמיים אפורים ו-22 מעלות בצל מהווים תירוץ מעולה להכין את המרק הנהדר הזה שמורכב מדלעת ועדשים אדומות וארומה של ג'ינג'ר טרי וזרעי כמון (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מרק כתום ב-10 דקות עם דלעת ועדשים אדומות
מרק כתום ב-10 דקות עם דלעת ועדשים אדומות (צילום: Lizzy Komen on Shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • 1/2 2 כפיות זרעי כמון
  • 750 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 100 גרם עדשים אדומות
  • 1 ליטר ציר ירקות חם או מים חמים + 1 כפית אבקת מרק
  • מלח ופלפל שחור
  • להגשה: חלב קוקוס, שבבי צ'ילי גרוס וכוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את זרעי הכמון והג'ינג'ר ומטגנים יחד כמה דקות עד שהם נעשים ריחניים.

2. מוסיפים את הדלעת והעדשים, יוצקים מעל את ציר הירקות ומבשלים במשך 20-23 דקות עד שהדלעת רכה.

3. טוחנים את המרק בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק - אפשר להוסיף מעט מים לדלל יותר את המרק, אם רוצים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

4. מחלקים את המרק לקעריות אישיות ומגישים חם עם זילוף של חלב קוקוס מלמעלה, שבבי צ'ילי גרוס וכוסברה קצוצה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים