רכיבים
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 בצל בינוני / גדול, קצוץ
- 4 שיני שום, קצוצות
- קורט מלח
- 2 כפיות זרעי כמון קלויים וטחונים
- 2 כפיות זרעי כוסברה קלויים וטחונים
- 2 כפיות אבקת קארי חריפה
- 800 גרם עגבניות קצוצות מקופסת שימורים
- 450 גרם עדשים כתומות, שטופות ומסוננות
- 2 ליטר מים + כפית אבקת מרק / ציר ירקות / ציר עוף
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- קורט פלפל קאיין או פפריקה חריפה (לא חובה)
- מיץ מ-1/2 ליים או לימון סחוט היטב
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול עם תחתית כבדה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל במשך 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד לריכוך. מוסיפים שום, 1/2 כפית מלח, זרעי כמון, זרעי כוסברה ואבקת קארי ומערבבים במשך דקה, עד שהשום נעשה ריחני.
2. מוסיפים את כל תכולת קופסת שימורי העגבניות, יחד עם המיץ, מביאים לרתיחה וכשהכל מבעבע, מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 10 דקות, עד שהעגבניות מתכווצות מעט. טועמים ומתבלים בעוד קצת מלח.
3. מוסיפים לסיר את העדשים והמים עם אבקת המרק או ציר הירקות / העוף, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. כשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.
4. טועמים, מוסיפים עוד קצת מלח וממשיכים לבשל 15-30 דקות נוספות, עד שהעדשים מתפרקות והמרק נעשה סמיך. בעזרת גב של כף, מועכים כ-1/4 מכמות העדשים לדופן הסיר כדי להסמיך עוד יותר את המרק. מתבלים בפלפל שחור, קאיין או פפריקה ועוד קצת מלח, אם צריך. מערבבים פנימה את מיץ הליים או הלימון ומכבים את האש.
אפשר להגיש את המרק כך או לטחון אותו למרקם הרצוי במעבד מזון או בבלנדר. מגישים מיד, חם.