כיכר השבת

מה נאכל היום?

תגוונו: מרק תפוחי אדמה וכרוב קרמי להפליא

אוכל מנחם לא חייב להיות סיר עם תבשיל שעומד על הכיריים במשך שעות. לפעמים גם קערת מרק חמים, שמוכן תוך 30 דקות ודורש 10 מרכיבים בלבד, יכול לעשות את העבודה. כאן, כרוב פרוס ובצל, יחד עם תפוחי אדמה וגזר קצוצים שמתבשלים בציר ירקות יוצרים יחדיו מנה בריאה ומשביעה. ערבוב חומץ בתום הבישול מוסיף למרק בהירות וזילוף של שמנת חמוצה מוסיף עושר. הגישו אותו עם לחם טרי ופריך לטבילה ואתם מסודרים (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
תגוונו: מרק תפוחי אדמה וכרוב קרמי להפליא
תגוונו: מרק תפוחי אדמה וכרוב קרמי להפליא (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 6 כוסות כרוב ירוק, קצוץ דק (מראש כרוב אחד קטן)
  • 1 בצל בינוני, קצוץ גס (כ-¼2 כוסות)
  • 900 גרם תפוחי אדמה לבנים (כ-8 תפוחי אדמה בינוניים), קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 3 גזרים בינוניים, קצוצים גס (כ-½1 כוסות)
  • 6 כוסות ציר ירקות
  • 2 כפיות מלח גס, מחולקות
  • 2 כפות חומץ יין לבן
  • 3/4 כוס שמנת חמוצה
  • 1 כף שמיר טרי, קצוץ דק

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר גדול, על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים פנימה את הכרוב והבצל. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מתחילים "לנבול" ולהשחים, 8-10 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר, הציר וכפית מלח; מביאים לרתיחה. מעבירים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים, ללא מכסה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שתפוחי האדמה והגזר רכים, כ-20 דקות.

2. מסירים את הסיר מהאש. מערבבים פנימה את החומץ וכפית המלח הנותרת; מוסיפים את השמנת החמוצה. מפזרים שמיר מעל ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים