תגוונו: מרק תפוחי אדמה וכרוב קרמי להפליא (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1/4 כוס שמן זית
- 6 כוסות כרוב ירוק, קצוץ דק (מראש כרוב אחד קטן)
- 1 בצל בינוני, קצוץ גס (כ-¼2 כוסות)
- 900 גרם תפוחי אדמה לבנים (כ-8 תפוחי אדמה בינוניים), קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 3 גזרים בינוניים, קצוצים גס (כ-½1 כוסות)
- 6 כוסות ציר ירקות
- 2 כפיות מלח גס, מחולקות
- 2 כפות חומץ יין לבן
- 3/4 כוס שמנת חמוצה
- 1 כף שמיר טרי, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר גדול, על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים פנימה את הכרוב והבצל. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מתחילים "לנבול" ולהשחים, 8-10 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר, הציר וכפית מלח; מביאים לרתיחה. מעבירים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים, ללא מכסה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שתפוחי האדמה והגזר רכים, כ-20 דקות.
2. מסירים את הסיר מהאש. מערבבים פנימה את החומץ וכפית המלח הנותרת; מוסיפים את השמנת החמוצה. מפזרים שמיר מעל ומגישים.