רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, חתוך לקוביות
- 4 שיני שום, פרוסות
- 1 כף טימין טרי, קצוץ
- 3 קלחי תירס קלופים
- 6 כוסות פרחי כרובית
- 3 כוסות ציר ירקות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- ½1 כוסות חלב
- 3 כפות קמח לבן, מנופה
- 1 פלפל אדום מתוק, חתוך לקוביות
- 2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. בסיר כבד גדול מחממים את השמן, על אש בינונית-גבוהה; מטגנים את הבצל, השום ו-2 כפיות מהטימין, רק עד שהבצל מתרכך, כ-3 דקות. מערבבים פנימה את גרעיני התירס, הכרובית, הציר, המלח, הפלפל ו-1/2 כוס מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שהכרובית רכה, כ-8 דקות.
2. בבלנדר טוחנים 4 כוסות מהמרק, עד לקבלת מרקם חלק. מחזירים לסיר. מקציפים את החלב עם הקמח ומערבבים לתוך המרק. מוסיפים את הפלפל האדום ומביאים לרתיחה. מנמיכים את החום, מבשלים ללא מכסה ומערבבים מדי פעם, רק עד שהפלפל האדום רך והמרק מסמיך מעט, בערך 2 דקות. מערבבים פנימה את מיץ הלימון. מפזרים את יתרת הטימין ומגישים.