כיכר השבת

קדימה, לשלוף סירים

מרק כתום מושלם שמתבשל בעיקר ב...תנור

לאפות מרק? כן, זה אפשרי - וזה אפילו מומלץ! מתכון למרק דלורית ומגוון ירקות, מתובל היטב, בגוון כתום עז ויפה וטעמים עזים עוד יותר שפורצים החוצה בזכות העובדה שרוב זמן ההכנה של המרק מתרחש בתנור (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מרק דלורית כתום
מרק דלורית כתום (צילום: Anna Shepulova on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג דלורית, מקולפת, נקייה מגרעינים וחתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • 1 בצל צהוב בינוני, חתוך לקוביות בגודל 0.5 ס"מ
  • 1 גזר גדול, מקולף וחתוך לקוביות בגודל 0.5 ס"מ
  • 1 שן שום, מרוסקת או כתושה
  • 3 כפות שמן חמניות / שמן זית
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/8 כפית קינמון
  • קורטוב פלפל קאיין / פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל שחור
  • 5 כוסות ציר ירקות / ציר עוף / מים עם אבקת מרק
  • 1 כף סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה בסיר גדול שמתאים גם לאפייה בתנור (אין לכם סיר כזה? זה בסדר. השתמשו בסיר רגיל ובהמשך תעבירו את תכולת הסיר לתבנית גדולה). כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל, הגזר והשום ומטגנים תוך ערבוב לעתים קרובות במשך 5-6 דקות, עד שהירקות מזהיבים קלות.

2. מכבים את האש ומוסיפים לסיר את קוביות הדלורית, אגוז מוסקט, קינמון, פלפל קאיין או פפריקה חריפה, כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, סירופ מייפל ו-4 כוסות ציר ירקות / ציר עוף או מים עם אבקת מרק. מערבבים הכל יחד.

אם אין לכם סיר שמתאים לאפייה, מעבירים כעת את תכולת הסיר לתבנית גדולה ועמוקה.

3. מכסים את הסיר במכסה או את התבנית בנייר כסף אטום היטב, ממקמים את הסיר או התבנית במרכז התנור ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 45-60 דקות, עד שהירקות רכים מאוד.

4. מסירים את המכסה או הכיסוי, מצננים 10 דקות וטוחנים את תכולת הסיר או התבנית במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק לגמרי או למרקם הרצוי. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור, אם צריך. מגישים מיד, חם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים