רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ גס
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1 ק"ג דלעת (מכל סוג), חתוכה לקוביות
- 4 כוסות ציר ירקות או מים עם אבקת מרק
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1/2 כוס שמנת מתוקה / חלב קוקוס
אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק עם תחתית כבדה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
2. מוסיפים את קוביות הדלעת וציר הירקות או המים ואבקת המרק, מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה - כשהסיר לא מכוסה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות או עד שהדלעת רכה מאוד.
3. מכבים את האש, טוחנים את המרק במוט בלנדר או במעבד מזון לסמיכות הרצויה, מערבבים פנימה שמנת מתוקה או חלב קוקוס, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. מגישים מיד, חם.
המרק נשמר היטב בכלי אטום במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד חודשיים.