מרק בטטות וכרישה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 כפות שמן קוקוס
- 250 גרם כרישה, פרוסה לעיגולים
- 300 גרם בטטות, מקולפות וחתוכות לקוביות
- 2 כוכבי אניס
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית כורכום
- 100 גרם קרם קוקוס
- 80 מ"ל מים
- מלח
אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק על אש בינונית, מחממים את שמן הקוקוס וכשהשמן חם ומומס, מוסיפים את הכרישה, הבטטות, כוכבי האניס, אגוז מוסקט, קינמון וכורכום ומטגנים יחד 5 דקות.
2. מוסיפים את המים, מתבלים במלח לפי הטעם, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות או עד שהבטטות רכות לגמרי.
3. טועמים ומוסיפים עוד מלח, אם צריך. מכבים את האש וטוחנים את המרק במוט בלנדר או במעבד מזון עד למרקם הרצוי. מגישים חם.