כיכר השבת

מרק אפונה יבשה עם מרכיב משדרג ומפתיע בטירוף

הסתיו כבר כאן וזה אומר שעונת המרקים נפתחה רשמית ואם גם אתם מיציתם את כל המנות המסורתיות של השבתות והחגים שהיו לנו לאחרונה, מרק אפונה הוא בדיוק בשבילכם. מעניין לדעת: הוא מכיל בירה, שנותנת לו טעם משובח ללא הרבה מאמץ. אבל אם אתם רוצים לוותר עליה, ניתן להשתמש בכמות שווה של מים או ציר עוף במקום וכמובן, קרוטונים. אל תשכחו לקנות קרוטונים (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מרק אפונה יבשה עם מרכיב משדרג וסופר מפתיע
מרק אפונה יבשה עם מרכיב משדרג וסופר מפתיע (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1 גזר גדול, קצוץ דק
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות גרגירי אפונה יבשה
  • 350 מ"ל בירה לבנה
  • שמן זית כתית
  • 2 כוסות קוביות לחם מחמצת

אופן ההכנה:

1. בתנור הולנדי גדול או בסיר עם תחתית עבה, על אש בינונית, מבשלים את הבצל והגזר עד שהם רכים, כ-5 דקות. מתבלים במלח ופלפל.

2. מוסיפים את האפונה ומספיק מים לכיסוי מלא (כ-3 כוסות); מוסיפים את הבירה. מביאים את המרק לרתיחה, מכסים ומבשלים בעדינות עד שהאפונה מתפרקת, מערבבים מעת לעת ומוסיפים מים לפי הצורך, חצי שעה עד שעתיים.

3. בינתיים, במחבת גדולה, מחממים כמה כפות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הלחם ומבשלים עד להזהבה וקלייה, מקפיצים לעתים קרובות, 5-8 דקות.

4. טועמים את המרק ומתקנים את התיבול לפי הצורך. מגישים עם קרוטונים ופלפל שחור גרוס.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים