כיכר השבת

מה אוכלים היום?

תתחילו בעדין: מרק עדשים לסוף הצום

מרק עדשים כתומות פיקנטי וטעים שמצליח להישאר קליל ולא מכביד למרות שהוא סמיך ומשביע. תוך פחות משעה יעמוד על שולחנכם מרק נהדר שעובד מצוין גם בימים לוהטים (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
מרק עדשים כתומות
מרק עדשים כתומות (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • קורט אבקת צ'ילי / פלפל קאיין / פפריקה חריפה
  • 1 ליטר ציר ירקות או מים עם אבקת מרק
  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1 גזר גדול, מקולף וחתוך לקוביות
  • מיץ מחצי לימון סחוט היטב
  • 3 כפות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול ועמוק מחממים 3 כפות שמן על אש גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל והשום, ומאדים במשך כ-4 דקות, עד להזהבה.

2. מוסיפים את רסק העגבניות, מלח ופלפל שחור (כ-1/4 כפית מכל אחד), הכמון, אבקת הצ'ילי (או פלפל קאיין או פפריקה חריפה), מערבבים ומאדים עוד 2 דקות.

3. יוצקים פנימה את ציר הירקות ו-2 כוסות מים, מוסיפים את העדשים וקוביות הגזר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. כשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים במשך כ-30 דקות עד שהעדשים רכות. טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך.

4. מעבירים מחצית מתכולת הסיר לקערה וטוחנים בעזרת מוט בלנדר או במעבד מזון, ואז מחזירים את החלק הטחון לסיר - המרק צריך להיות מעט גושי.

5. מסירים מהאש, מוסיפים למרק את מיץ הלימון והכוסברה, מערבבים ומגישים מיד. אם לא מגישים מיד, מחממים שוב את המרק לפני ההגשה ורק אחרי החימום, מערבבים לתוכו את הלימון והכוסברה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מניסיון תוספת 1 כפית סוכר חצי כפית כורכום חצי כפית כמון קורט קינמון עלי סלרי (אין צורך באבקת מרק) משביח את הטעם בצאבון
ללא שם
מרקים