כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מרק שהוא מחווה אחרונה בהחלט (כנראה) לחורף הזה

החורף מסרב לעזוב - אז אנחנו סופר נדיבים כלפיו ומעניקים לו (כלומר לנו) מתנת פרידה מושלמת: מרק בצל צרפתי עם בצלצלי שאלוט ועשבי תיבול. בא לכם להתפרע? תגישו אותו עם פרוסות לחם וגבינה נוטפת מעל (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
מרק בצל צרפתי עם בצלצלי שאלוט ועשבי תיבול
מרק בצל צרפתי עם בצלצלי שאלוט ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 90 גרם חמאה
  • 6 בצלצלי שאלוט בינוניים, פרוסים דק
  • 1 בצל צהוב, פרוס דק
  • 2 שיני שום, כתושות או מגורדות
  • 2 כפות עלי תימין טריים
  • 1 כף מרווה טרייה קצוצה
  • 1 כפית דבש או סוכר חום
  • 2 כפות קמח לבן
  • 1 כוס יין לבן יבש (כמו סוביניון בלאן)
  • 2 ליטר ציר ירקות או מים עם אבקת מרק
  • 1 כף רוטב סויה (אופציונלי)
  • 2 עלי דפנה
  • מלח ופלפל שחור
  • 6 פרוסות לחם איכותי (מומלץ: לחם צרפתי)
  • 1 כוס גבינת גרוייר מגורדת (אפשר להחליף בגבינה צהובה)
  • 1/2 כוס גבינה כחולה (אם לא מצאתם בכשרות טובה, החליפו בגבינה צהובה)

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה בסיר גדול ועמוק על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השאלוט, הבצל, השום והדבש ומטגנים יחד במשך 10-15 דקות, תוך ערבוב תדיר, עד שהם מתרככים ומקבלים גוון זהוב עמוק ומתקרמלים. מוסיפים את התימין והמרווה וממשיכים בבישול 3-5 דקות נוספות.

2. מנמיכים את האש לנמוכה ומפזרים את הקמח על בצלצלי השאלוט, תוך כדי ערבוב במשך 1-2 דקות, כדי לאבד את טעמו של הקמח. מוסיפים את היין, ציר הירקות או המים, רוטב הסויה ועלי הדפנה. מגביהים את האש לבינונית-גבוהה ומביאים הכל לרתיחה. כשהכל מבעבע, מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 10 דקות. מוציאים את עלי הדפנה ומתבלים במלח ופלפל שחור.

את השלב הבא אפשר לעשות ב-2 דרכים: לאפות את פרוסות הלחם והגבינה יחד עם המרק או בנפרד מהמרק.

אופציה א': מחלקים את המרק ל-6 קערות הגשה שמתאימות גם לאפייה בתנור. מניחים מעל כל מרק פרוסת לחם, מפזרים מעל את הגבינות ואופים בתנור שחומם מראש למצב גריל במשך 3-5 דקות, עד שהגבינה נמסה ומשחימה בקצוות.

אופציה ב': כשהמרק לקראת סוף הבישול, מסדרים את פרוסות הלחם בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים עליהן את הגבינות וצולים בתנור שחומם מראש למצב גריל במשך 3-5 דקות. כשהמרק מוכן, מחלקים אותו לקערות הגשה ומניחים פרוסת לחם וגבינה מעל.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
נשמע מושלם ,כמו במסעדות .אהבתי גם את ההסבר לכל תהליך ,תודה
טלי
מרקים